Προτεινόμενα Βιβλία

Βιβλία με θέμα το διαδίκτυο για παιδιά, νέους και γονείς
Πρόσεξέ με
Συγγραφέας: Μανώλης Ανδριωτάκης
Εκδόσεις: Ιωλκός
περισσότερες πληροφορίες.
Το βιβλίο απευθύνεται στον ερασιτέχνη ή επαγγελματία χρήστη του διαδικτύου, που ενδιαφέρεται για τις νέες τάσεις του διαδικτύου κι επιθυμεί να βελτιώσει τη χρήση και το περιεχόμενό του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυξίδα αποτελεσματικής χρήσης, ως εγχειρίδιο στρατηγικής περιεχομένου ή ως αφορμή για περαιτέρω σκέψη, έρευνα και συζητήσεις.
Γονείς, παιδί και Διαδίκτυο
Συγγραφέας: Μάνος Σφακιανάκης, Βέρα Αθανασίου
Εκδόσεις: Ψυχογιός
περισσότερες πληροφορίες.
Ένα βιβλίο «αφύπνισης» που έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους γονείς πρακτικά αλλά και ψυχολογικά στη χρήση του διαδικτύου, τόσο από τους ίδιους όσο και από τα παιδιά τους, μέσα από το πρίσμα της τεχνογνωσίας αλλά και της συναισθηματικής αυτοεπίγνωσης.
Ο Μπεν και το cyberbullying
Συγγραφέας: Μάνος Σφακιανάκης, Βέρα Αθανασίου
Εκδόσεις: Ψυχογιός
περισσότερες πληροφορίες.
Θα καταφέρει ο Μπεν να ξεφύγει από τις απειλές και το bullying και να ξαναγυρίσει στην φυσιολογική του ζωή; Ποιους κανόνες πρέπει να εφαρμόσει για να ξεφύγει από τον εκφοβισμό και τον τρόμο; Η οικογένειά του είναι δίπλα του την κρίσιμη στιγμή;
Ο Μπεν και η μαγική οθόνη
Συγγραφέας: Μάνος Σφακιανάκης, Βέρα Αθανασίου
Εκδόσεις: Ψυχογιός
περισσότερες πληροφορίες.
Όλα κυλούν υπέροχα στη ζωή του Μπεν. Ώσπου, όλα αλλάζουν όταν αποκτά το αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι! Περίεργα πράγματα συμβαίνουν και καταλήγει να γίνει μέρος του παιχνιδιού. Πώς; Αν τηρούσε τους διαδικτυακούς κανόνες ζωής, δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί. Θα ήταν θωρακισμένος και δυνατός
Ο Μπεν και η ταμπλετοπαγίδα
Συγγραφέας: Μάνος Σφακιανάκης, Βέρα Αθανασίου
Εκδόσεις: Ψυχογιός
περισσότερες πληροφορίες.
Ο Μπεν είναι ένα ζωηρό παιδάκι. Μέχρι που την ημέρα των γενεθλίων του μπαμπά, φτάνει στο σπίτι ένα δώρο που θα τον ενθουσιάσει. Γρήγορα, όμως, θα τον βάλει σε μπελάδες. Ο Μπεν θα πρέπει να ξεφύγει και να ξεπεράσει τους κινδύνους που θα παρουσιαστούν μπροστά του. Θα τα καταφέρει;
Ο Πειρατής του Διαδικτύου
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εκδόσεις: Κέδρος
περισσότερες πληροφορίες.
«Μα τα χίλια κεφαλοτύρια! Τι έχουν πάθει όλοι τους; Οι γείτονες και οι γνωστοί δε με χαιρετούν στο δρόμο, οι συνάδελφοί μου στην εφημερίδα με κοιτούν με μισό μάτι και, σαν να μην έφτανε αυτό, παραλαμβάνω δεκάδες άχρηστα αντικείμενα που “έχω αγοράσει” στο διαδίκτυο με την πιστωτική μου κάρτα. Εγώ, όμως, δεν έχω παραγγείλει τίποτα! Πώς είναι δυνατόν; Μόνο η Δόκτωρ Σλας Ντοτ Κομ μπορεί να με βοηθήσει! Για να δούμε τι θα ανακαλύψει…»
Μικρό μάθημα, μεγάλο πάθημα
Συγγραφέας: Μουρ-Μαλινός Τζένιφερ
Εκδόσεις: Μίνωας
περισσότερες πληροφορίες.
Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί είναι κακό να μιλά με έναν άγνωστο στο ίντερνετ. Μια μέρα όμως, ακούει έναν άγνωστο άντρα να τη φωνάζει. Αμέσως καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τότε συνειδητοποιεί ότι οι κανόνες υπάρχουν για έναν και μόνο λόγο, για να είμαστε ασφαλείς.
Εθισμός Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;
Συγγραφέας: Μουρ-Μαλινός Τζένιφερ
Εκδόσεις: Μίνωας
περισσότερες πληροφορίες.
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια όχι μόνο έκλεψαν τον χρόνο και την ενέργειά του Τάσου, αλλά άλλαξαν όλη του τη ζωή. Θα ξεχάσει, άραγε, ό,τι είναι σημαντικό για εκείνον – την οικογένειά του, το σχολείο, τους φίλους του; Ή θα βρει έναν τρόπο να απαλλαγεί από αυτή την εξάρτηση;
Η οθόνη Η/Υ των ποντικιών
Συγγραφέας: Girardet Sylvie
Εκδόσεις: Πατάκη
περισσότερες πληροφορίες.
Οι περιπέτειες του σοφού αρουραίου, των πολυλογάδων παπαγάλων, του τεμπέλη, του γαϊδάρου και των μικρών γατιών, βάζουν τους μικρούς αναγνώστες στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ και τους μαθαίνουν να αποφεύγουν τις παγίδες. Διαβάζοντας αυτές τις πέντε ιστορίες, μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να συζητήσουν και να σερφάρουν μαζί με ασφάλεια.
Πως θα ζήσω με το διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη
Συγγραφέας: Μιχάλης Βαφόπουλος
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
περισσότερες πληροφορίες.
Το βιβλίο εστιάζει στα βασικά σημεία για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γονιός, ο δάσκαλος και ο χρήστης. Με απτά παραδείγματα, οι αναγνώστες, θα συνειδητοποιήσουν τι μπορούν να πάθουν και τι να κάνουν στη ζωή τους με το Διαδίκτυο μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας.
Εθισμός στο διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου
Συγγραφέας: Εμμανουήλ Σφακιανάκης , Κωνσταντίνος Σιώμος , Γεώργιος Φλώρος
Εκδόσεις: Α.Α. Λιβάνη
περισσότερες πληροφορίες.
Με δεδομένο ότι οι παθολογικές συμπεριφορές που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο από ενηλίκους και παιδιά έχουν σημαντικές συνέπειες κοινωνικής, επαγγελματικής και ψυχολογικής φύσης, το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό γνωριμίας με αυτές τις παθολογικές συμπεριφορές αλλά και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και στήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την παθολογική χρήση του Διαδικτύου. Μπορεί δε να διαβαστεί τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς.
Ο μικρός νοσταλγός
Συγγραφέας: Κάλλια Ελευθεριάδου
Εκδόσεις: Ελευθεριάδη «Σύγχρονη Πέννα»
περισσότερες πληροφορίες.
Το παραμύθι αυτό καλεί τα παιδιά να επιστρέψουν στη χώρα των βιβλίων και να ανακαλύψουν εκ νέου την ομορφιά που κρύβεται στις σελίδες ενός παιδικού παραμυθιού. Όταν συμβαίνει αυτό, οι οθόνες των τάμπλετ και των smartphones, σβήνουν, εξαφανίζονται, μπαίνουν στα συρτάρια μιας πρόσκαιρης ευχαρίστησης.
Ο Θέμης σερφάρει στο διαδίκτυο
Συγγραφέας: Λίλιαν Μήτρου
Εκδόσεις: Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη
περισσότερες πληροφορίες.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ο μεγάλος ξάδελφος του κεντρικού ήρωα Θέμη, ο Κωστής, τον ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο του διαδικτύου και τον βοηθά να μάθει πώς να σερφάρει με ασφάλεια.