Οι νέοι αφήνουν το Facebook για το Instagram και το Snapchat

Οι νέοι χρήστες αφήνουν το Facebook για το Instagram και το Snapchat, όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα του eMarketer.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αναμένεται για πρώτη φορά να χάσει τους χρήστες ηλικίας 18 έως 24 ετών, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία προβλέπει μείωση της ηλικιακής ομάδας στο Facebook κατά 5,6.

Η εταιρεία αναλύσεων και δεδομένων είχε ήδη προβλέψει μείωση της χρήσης παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών, αλλά τώρα βλέπει ότι η «μαζική έξοδος» από το Facebook διευρύνεται.

Αν και στο Facebook ανήκει το επίσης «νεανικό» Instagram, φαίνεται ότι το Snapchat αποδεικνύεται δυνατός αντίπαλος, καθώς σύμφωνα με το eMarketer αποτελεί τον νέο προορισμό για τους νέους. Χαρακτηριστικό της τάσης αυτής είναι το γεγονός ότι το Snapchat διαθέτει ήδη περισσότερους χρήστες 12 έως 24 ετών από το Instagram, ενώ αυτός ο αριθμός αυξάνει συνεχώς.

Από την έκθεση προκύπτει μάλιστα ότι το Instagram θα «μεγαλώσει» κατά 1.6 εκατομμύρια χρήστες ηλικίας κάτω των 24 ετών, ενώ sτο Snapchat ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 1.9 εκατομμύρια.

«Το Snapchat ίσως καταφέρει να προσελκύσει τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες αν αναδιαμορφώσει την πλατφόρμα του για να καταστήσει πιο απλή τη χρήση του», σχολίασε η Debra Aho Williamson, αναλύτρια του eΜarketer.

«Το ερώτημα είναι αν οι πιο νέοι θα εξακολουθήσουν να θεωρούν το Snapchat κουλ όταν ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν οι γονείς και οι παππούδες τους», πρόσθεσε. «Με αυτό ακριβώς το ευαίσθητο θέμα είναι αντιμέτωπο το Facebook».

Πηγή: eMarketer