Έρευνα της Focus Bari για τη σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο

Έρευνα της Focus Bari που έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τη σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα,  το 78% των παιδιών 5-12 ετών χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 89,3% για τις ηλικίες 10-12 ετών.

Αναφορικά με τις συσκευές από τις οποίες συνδέονται στο Διαδίκτυο, το 35,4% το κάνει κυρίως από συσκευές tablet, οι πωλήσεις των οποίων είχαν άλλωστε μεγάλη ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια. Ακολουθούν τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με ποσοστό 27,8%, ενώ τελευταία στη λίστα βρίσκονται τα laptop με 23,7%.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως ένα στα πέντε παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα προκύπτει το συμπέρασμα ότι σήμερα τα περισσότερα παιδιά, ηλικίας δημοτικού, έχουν δικές τους συσκευές (tablet ή κινητά τηλέφωνα) για να συνδέονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, στις ηλικίες έως 9 ετών η χρήση κινητού είναι αρκετά περιορισμένη, στο 3,1%.

Τέλος, από την έρευνα προκύπτει ότι οι ηλικίες 13 – 44 ετών επισκέπτονται σε καθημερινή βάση site κοινωνικής δικτύωσης και η μέση on line περιήγησή τους διαρκεί πάνω από 200 λεπτά την ημέρα.

Πηγή: Kathimerini.gr