Έρευνα για τη σωστή χρήση δημοφιλών υπηρεσιών του Διαδικτύου

Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με την υποστήριξη του Kids@safety σε παλαιότερη  online έρευνα που διεξήγαγε με συμμετοχή 1000 χρηστών οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για θεμελιώδεις γνώσεις σχετικά με την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών μας επιβεβαιώσε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αν και έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε. Πιο συγκεκριμένα:

0%

Επτά στους 10 (67,58%) γνωρίζουν ότι επιτρέπεται να έχουμε προφίλ στο Facebook όταν είμαστε τουλάχιστον 13 ετών.

0%

Οι 8 στους 10 γνωρίζουν ότι μπορούμε να διαγράψουμε οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε οποιονδήποτε από τους «φίλους» μας στο Facebook, χωρίς αυτός να «παρεξηγηθεί» καθώς το Facebook δεν ειδοποιεί ποτέ για τέτοιες ενέργειες.

0%

Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων τους, καθώς 4 στους 10 δε γνωρίζουν σε τι μας ενημερώνει η «Πολιτική Απορρήτου» ενός ιστοχώρου.

0%

Η συντριπτική πλειονότητα (70,42%) δε γνωρίζει από ποια ηλικία επιτρέπεται να έχουμε λογαριασμό Gmail και η οποία είναι τα 13 έτη. Μόνο ένα 29,57% απαντά σωστά, ενώ ένα 23.34% θεωρεί ότι δεν υπάρχει περιορισμός.

0%

Μόνο 28,38% απαντά σωστά πως όταν στέλνουμε ένα e-mail σε αποδέκτες που είναι όλοι δικοί μας φίλοι, βάζουμε όλες τις διευθύνσεις στον τομέα «BCC (blind carbon copy, καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πάντα, αν είναι όλοι και μεταξύ τους φίλοι, οπότε θέλουν να γίνει γνωστή η ηλεκτρονική τους διεύθυνση (που αποτελεί προσωπικό δεδομένο).

0%

Σχεδόν 1 στους 2 (42,83%) πιστεύει ότι επιτρέπεται το «κατέβασμα» βίντεο από το YouTube, μια ενέργεια που απαγορεύεται…

Δείτε περισσότερα εδώ