Πως να διασκεδάσετε στο σπίτι με το παιδί σας

Εξαιτίας των έκτακτων προληπτικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες λόγω του κορωνοϊού COVID_19, τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, γι’ αυτό σας δίνουμε κάποιες ιδέες, για να τα απασχολήσετε δημιουργικά και διασκεδαστικά!

Παίξτε παιχνίδια!

Το άγαλμα

Ακούστε τραγούδια μαζί με τα παιδιά σας και ξαφνικά σταματήστε τη μουσική. Σε εκείνο το σημείο το παιδί θα πρέπει να παγώσει τις κινήσεις του και να μείνει άγαλμα.

Παιχνίδι ετοιμότητας, αντανακλαστικών και πολύ… γέλιου!

Μάντεψε και βρες

Παραλλαγή του κλασικού παιχνιδιού «Μάντεψε ποιος» το οποίο, εκτός από τη διασκέδαση, προσφέρει και μια σειρά από δεξιότητες που είναι επωφελείς για τη γνωστική  ανάπτυξη των παιδιών.

Κρύψτε ένα αντικείμενο στο δωμάτιο: σε ένα ντουλάπι, σε ένα βάζο ή σε ένα ράφι. Στη συνέχεια, το παιδί πρέπει να το βρει με ερωτήσεις όπως "είναι κάτω από το κρεβάτι; Είναι μέσα στο ντουλάπι; Είναι κοντά στην πόρτα" Στη συνέχεια, δοκιμάστε να αλλάξετε ρόλους, αρέσει πολύ στα παιδιά!

Επιτραπέζια παιχνίδια

Monopoli, Scrabble, Taboo, Jenga οποιοδήποτε από αυτά τα δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια καλή επιλογή. Πολλά επιτραπέζια παιχνίδια αρχίζουν να είναι ενδιαφέροντα από την ηλικία των 8 ετών. Τα παιδιά μπορούν να θυμούνται και να πειθαρχούν σε κανόνες και να περιμένουν τη σειρά τους. Ξέρετε τι άλλο θα μάθει το παιδί σας; Θα μάθει την έννοια του «χάνω» και την αντιμετώπιση μιας μικρής ήττας!

Φτιάξτε αυτοσχέδια κάστρα και φρούρια

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία ένα παιδικό μυαλό μπορεί να φτιάξει έναν μαγικό κόσμο σε ακτίνα… λίγων μέτρων! Δώστε στα έπιπλα και τα μαξιλάρια άλλο νόημα, ζητώντας από τα παιδιά να σχηματίσουν το δικό τους κρησφύγετο κάτω από τραπέζια, σε γωνίες ανάμεσα σε δυο πολυθρόνες ή όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε

Τραγουδήστε καραόκε

Βρείτε στο YouTube playlists παιδικών τραγουδιών και τραγουδήστε μαζί με το παιδί σας τους στίχους! Το παιχνίδι θα βελτιώσει τη γνωστική του ανάπτυξη και θα ενισχύσει τη μουσική του ευφυΐα.

«Παίξτε» στην Ψηφιακή Αλάνα- Cyberkid

Επισκεφθείτε μαζί με τα παιδιά σας την «ψηφιακή αλάνα» στην ιστοσελίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberkid.gov.gr και επιλέξτε ανάμεσα σε 16 διαφορετικά παιχνίδια για παιδιά από 3 έως 8 ετών! Από την απλή και γρήγορη τρίλιζα μέχρι το περίπλοκο και στρατηγικό σκάκι, τα παιδιά διασκεδάζουν μαθαίνοντας με ασφάλεια!

Παρακολουθήστε ταινίες και σειρές με τα παιδιά σας

Ετοιμάστε ένα γιγάντιο μπολ ποπ κορν και παρακολουθήστε μία καλή ταινία ή σειρά για να περάσετε ποιοτικό, οικογενειακό χρόνο με τα παιδιά σας! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία παιδικών και εφηβικών σειρών και ταινιών που προσφέρει η υπηρεσία της WIND VISION και το NETFLIX ή να κατεβάσετε με ασφάλεια πασίγνωστες ταινίες -και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες- μεταγλωττισμένες στα ελληνικά μέσω του Google Play Movies.

#menoume_spiti