Αρμόδιοι φορείς

Αρμόδιες αρχές και φορείς σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο

A.Δ.Α.Ε.: Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Η ΑΔΑΕ είναι Ανεξάρτητη Αρχή που έχει ως σκοπό την προστασία του απορρήτου των επιστολών, της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, καθώς και την ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών.

 

Ε.Ε.Τ.Τ.: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η ΕΕΤΤ είναι η Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία αποτελεί τον Εθνικό Ρυθμιστή που ελέγχει, ρυθμίζει και εποπτεύει την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την ταχυδρομική αγορά.

 

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - ΔΙΔΗΕ: Ερευνά υποθέσεις που έχουν σχέση με το Διαδικτυακό Έγκλημα. Τηλ: 11188 - Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

 

Cyberkid: Mία πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την υποστήριξη της WIND στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. . Συμπληρωματικά λειτουργεί και η εφαρμογή Cyberkid app.

 

Cyberalert:  Άμεση ενημέρωση για νέους κινδύνους και τάσεις στον τομέα του κυβερνοεγκλήματος από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Saferinternet4kids: Επίσημος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE. Πληροφορίες και συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, του κινητού τηλεφώνου και των παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας.

 

Help-line: Η Γραμμή Βοηθείας ‘’help-line 210 6007686’’απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ).

 

SafeLine: Η μοναδική ανοικτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο και επίσημο μέλος του INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου).

 

Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111 – Το Χαμόγελο του Παιδιού: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111, η οποία παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες. Ομάδα εξειδικευμένων Ψυχολόγων είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν. Η Γραμμή 116111 διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη φαινομένων Βίας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά (Σωματική, Σεξουαλική & Ψυχολογική Κακοποίηση, Παραμέληση, Bullying, Παράνομη διακίνηση & εμπορία) καθώς και σε περιστατικά Εξαφάνισης. Είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Οι κλήσεις προς τη Γραμμή είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο, από καρτοτηλέφωνο δεν απαιτείται τηλεκάρτα, ενώ η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες. Επιπρόσθετα η Γραμμή 116111 είναι διασυνδεδεμένη με τον 112, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης και υπάγεται στο Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών (Child Helpline International).

Μονάδα Εφηβικής Υγείας   (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού

Διεύθυνση

Λεωφόρος Μεσογείων 24 - 6ος όροφος, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

Τηλέφωνα

Γραμματεία

(+30) 210 77 10 824

(+30) 213 20 09 806